fbpx

Welke mover is geschikt voor uw caravan

Wat is een mover

Zoals u wellicht al weet is een “mover” een ander woord voor caravan rangeer systeem. Dit apparaat helpt u om de caravan zonder fysieke inspanning of hulp van uw (kampeer) buren op de juiste plek te krijgen. Dit geldt voor de kampeerplaats, maar natuurlijk ook voor het moment dat u de caravan weer achter de auto moet aankoppelen. Met een mover kunt u op de millimeter nauwkeurig de caravan manoeuvreren, ook om hoeken en bochten. Movers zijn geschikt voor kleine caravans, maar ook voor grote tandemassers.

Een geschikte mover uitkiezen

Een geschikte mover uitkiezen voor uw caravan heeft met een aantal factoren te maken waaronder de hoeveelheid kracht die een mover kan leveren. Even als voorbeeld, heeft u een zwaardere caravan zoals bijvoorbeeld een tandemasser dan is logischerwijs een enkele mover die minder vermogen levert niet geschikt. Een andere factor die meespeelt bij het uitkiezen van een mover heeft ermee te maken hoe de rol op de band komt. Dit kan op twee verschillende manieren. Halfautomatisch en volautomatisch.

Halfautomaat 

Wij gebruiken de aanduiding halfautomaat wanneer de rol d.m.v. een slinger of stang tegen de band aangebracht dient te worden. Deze movers zijn vaak iets voordeliger in prijs ten opzichte van hun volautomatische broertjes dit omdat er nu eenmaal minder techniek mee gemoeid gaat. Er hoeft bijvoorbeeld geen extra motor geplaatst te worden die dit werk uitvoert. Dat doet u immers zelf. Een ander groot pluspunt is de afwezigheid van extra elektronica in het apparaat. Want hoe minder elektronica hoe minder gevoelig het apparaat is voor storing. Er is echter wel een factor waar u extra rekening mee dient te houden. Het handmatig aanbrengen van de rol op de band d.m.v. een slinger en dan met name het laatste stukje, vergt wel wat kracht. De hoeveel kracht die nodig is wanneer het een mover betreft die d.m.v. een buis/stang de rol op de band aanbrengt is een heel stuk minder en ook voor personen die iets minder kracht in de armen hebben nog goed uit te voeren.

Volautomaat

Het woord zegt het eigenlijk al. Bij deze mover zorgt één druk op de afstandsbediening ervoor dat de rol volledig automatisch op de band aangebracht wordt. Ook het terughalen van de rol gebeurt door middel van het drukken op de knop op de afstandsbediening.

Bij Cannenburg heeft u de keuze uit drie merken

Enduro, Truma en AL-KO. Allemaal fantastische merken met ieder hun eigen voordelen.

Laat u door ons adviseren

Cannenburg heeft meer dan 20 jaar ervaring met de verkoop en het monteren van movers. In onze showroom wordt u altijd goed geïnformeerd over de mogelijkheden en de beste keuze voor uw caravan.

Truma logo klein Cannenburg
AL-KO logo klein Cannenburg
Enduro logo klein Cannenburg

WAAROM CANNENBURG?

 • BOVAG erkend

 • Alles voor een onbezorgde kampeervakantie

 • Van caravan tot koffiekan; alles op één adres

OFFICIEEL DEALER

hobby logo
fendt-logo

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

 • Marianne Koster Avatar
  Marianne Koster

  Ik werd goed en vriendelijk geholpen bij het kiezen van een caravanhoes. Heb de juiste maat besteld en deze kwam... lees meer

  10/10/2021
 • TS Truffel Avatar
  TS Truffel

  Goede service

  10/02/2021
 • Dicky Rijkse Avatar
  Dicky Rijkse

  Camper ingeruild voor een caravan: prima geholpen, door diverse medewerkers! Sublieme uitleg en begeleiding in alle rust. Bedrijf kunnen we... lees meer

  9/28/2021
 • Henk Van de Goor Avatar
  Henk Van de Goor

  Prima dealer, goede informatie/voorlichting en advies...

  9/06/2021
 • Arjen Hoekert Avatar
  Arjen Hoekert

  Lekkere koffie, ruim aanbod, kundig personeel, mooi offerte....nu nadenken of we de koop sluiten. Super kundig geholpen en een hele... lees meer

  9/01/2021
Back to top