Caravan fietsendragers

Voor op de dissel of achterwand

BENT U OP ZOEK NAAR EEN FIETSENDRAGER VOOR UW CARAVAN?

Dan bent u bij Cannenburg aan het juiste adres. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het monteren van fietsendragers. Daardoor kunt u niet alleen bij ons terecht voor een goed en eerlijk advies, maar ook voor de montage van een fietsendrager voor op uw caravan. Wanneer u de fietsendrager door ons laat monteren weet u zeker dat dit zorgvuldig en op professionele wijze gebeurt. Zo kunt u met een gerust hart uw fietsen meenemen op vakantie. Voordat het zover is, is het belangrijk om te weten welke fietsendrager er geschikt is voor uw situatie. Is dat een fietsendrager voor op de dissel of op de achterzijde van uw caravan. In sommige gevallen is het zelfs verstandig een fietsdrager voor én achterop de caravan te plaatsen.

FIETSENDRAGER VOOR OP DE DISSEL

Iedere fietsendrager heeft zo zijn specialiteit. Maar waarom kiezen voor een fietsendrager voor op de dissel? Een fietsendrager voor op de dissel heeft als voordeel dat u niet zo hoog hoeft te tillen. Heeft u last van uw rug, dan is het fijn als uw fiets maar een klein eindje van de grond af hoeft. U kunt eventueel ook gebruik maken van een oprijgoot. Het voorop plaatsen van een fietsendrager heeft ook als voordeel dat u de caravan niet verlengt. Dit komt weer de wegligging / het rijgemak van uw caravan ten goede. U hoeft zich geen zorgen te maken of u nog wel bij de disselbak kan komen. Het merendeel van de fietsendragers heeft een uitschuif- of omklap functie waardoor u de disselklep nog steeds kan openen. Nadeel van fietsen op de dissel kan zijn dat de kogeldruk door het gewicht van de fietsen te hoog wordt.

FIETSENDRAGER ACHTEROP DE CARAVAN

Een fietsendrager achterop de caravan kost meestal wat meer als op de dissel vanwege de extra arbeid en materialen die nodig zijn voor een goede en veilige montage op de achterwand. Maar met name bij caravan met een hoge kogeldruk en veel beladingsmogelijkheden aan de voorzijde kunnen de fietsen als een goed contragewicht worden gebruikt. Ook kun je ervoor kiezen om een fiets op de dissel en een op de achterzijde te combineren. Zo heffen ze elkaar in gewicht op.

WAAR DIENT U NOG MEER REKENING MEE TE HOUDEN?

Er zijn uiteraard nog veel meer voordelen en eigenschappen waarmee u dient rekening te houden wanneer het gaat om de aanschaf van een correcte fietsendrager voor uw situatie. Heeft u bijvoorbeeld elektrische fietsen, dan doet u er verstandig aan een fietsendrager uit te kiezen die een behoorlijk gewicht kan en mag dragen. Heeft u meer dan twee fietsen, dan zult u een fietsendrager uit moeten kiezen die meerdere fietsen mag vervoeren. Let op, hier zitten vaak gewichtsrestricties aan vast. U leest het al, de correcte fietsendrager uitkiezen is niet zomaar gedaan. Wij raden u daarom ook aan om langs te komen bij ons in de showroom of contact met ons op te nemen. Zo krijgt u een correct en opmaat gemaakt advies.

WELK MELK FIETSENDRAGER?

Bij Cannenburg verkopen wij hoofdzakelijk twee merken fietsendragers: Enduro en Thule. Wij werken met beide merken langdurig samen en hebben hier goede ervaringen mee. Wij kunnen ze een gerust hart aan u adviseren. Mocht u interesse hebben in een ander merk, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen gewoon leveren en monteren.

WAAROM CANNENBURG?

  • Dé caravanspecialist van Nederland

  • Alles voor een onbezorgde kampeervakantie

  • Van caravan tot koffiekan; alles op één adres

  • BOVAG en RDW erkend

OFFICIEEL DEALER

Dealer Logo Hobby
Dealer Logo Fendt
Dealer Logo Caravelair

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

Enduro-fietsendrager-voor-op-de-dissel-button-cannenburg
thule fietsendrager voor op de dissel button
thule fietsendrager achterop button
Back to top