Caravan movers

Rangeersystemen voor op de caravan

Wat is een caravan mover?

Zoals u wellicht al weet is een mover een ander woord voor caravan rangeersysteem. Dit apparaat helpt u om de caravan zonder fysieke inspanning of hulp van uw (kampeer) buren op de juiste plek te krijgen. Dit geldt voor de kampeerplaats, maar natuurlijk ook voor het moment dat u de caravan weer achter de auto moet aankoppelen. Met een mover kunt u op de millimeter nauwkeurig de caravan manoeuvreren, ook om hoeken en bochten. Movers zijn geschikt voor kleine caravans, maar ook voor grote tandemassers.

Een geschikte caravan Mover uitkiezen

Een geschikte mover uitkiezen voor uw caravan heeft met een aantal factoren te maken waaronder de hoeveelheid kracht die een mover kan leveren. Even als voorbeeld, heeft u een zwaardere caravan zoals bijvoorbeeld een tandemasser dan is logischerwijs een enkele mover die minder vermogen levert niet geschikt. Een andere factor die meespeelt bij het uitkiezen van een mover heeft ermee te maken hoe de rol op de band komt. Dit kan op twee verschillende manieren. Volautomatisch en halfautomatisch.

Volautomatische caravan Mover

Het woord zegt het eigenlijk al. Bij deze mover zorgt één druk op de afstandsbediening ervoor dat de rol volledig automatisch op de band aangebracht wordt. Ook het terughalen van de rol gebeurt door middel van het drukken op de knop op de afstandsbediening.

Halfautomatische caravan Mover

Wij gebruiken de aanduiding halfautomaat wanneer de rol d.m.v. een slinger of stang tegen de band aangebracht dient te worden. Deze movers zijn vaak iets voordeliger in prijs ten opzichte van hun volautomatische broertjes dit omdat er nu eenmaal minder techniek mee gemoeid gaat. Er hoeft bijvoorbeeld geen extra motor geplaatst te worden die dit werk uitvoert. Dat doet u immers zelf. Een ander groot pluspunt is de afwezigheid van extra elektronica in het apparaat. Want hoe minder elektronica hoe minder gevoelig het apparaat is voor storing. Er is echter wel een factor waar u extra rekening mee dient te houden. Het handmatig aanbrengen van de rol op de band d.m.v. een slinger en dan met name het laatste stukje, vergt wel wat kracht. De hoeveel kracht die nodig is wanneer het een mover betreft die d.m.v. een buis/stang de rol op de band aanbrengt is een heel stuk minder en ook voor personen die iets minder kracht in de armen hebben nog goed uit te voeren.

Bij Cannenburg heb je de keuze uit 2 top merken

Voor het beste advies raden wij je aan om langs te komen bij ons in de showroom

Enduro logo klein Cannenburg
Truma logo klein Cannenburg
Back to top