Caravan of camper verkopen?

Inkoop caravan en camper

Ik wil mijn caravan verkopen

Wij komen geregeld de volgende vraag tegen: “Ik wil mijn caravan verkopen, maar waar begin ik?” Dat gaan we je uitleggen.

Wij willen je graag een financieel voorstel doen voor de inkoop van jouw caravan. Om tot een eerlijke inkoopprijs te komen hebben wij zoveel mogelijk gegevens van jouw caravan nodig. Aan de hand van deze gegevens (die je hieronder in kan vullen) en ons marktonderzoek, doen wij jou een eerlijk en weloverwogen prijsvoorstel. Het is erg belangrijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Zo weten wij exact met welk modeljaar, type, uitvoering, etc. wij te maken hebben. Op deze manier kunnen wij jou z.s.m. een goed voorstel doen. Het is niet nodig ons foto’s te sturen van je caravan.

Vul je het formulier niet volledig in, dan kunnen wij jou niet direct een voorstel doen. In dit geval zal één van onze verkopers je telefonisch benaderen voor meer informatie. Houd er rekening mee dat dit proces langer duurt.

Camper verkopen

Jij wil graag je camper verkopen én wij kopen graag jouw camper in! Het aanschaffen van een camper is echter beduidend complexer in vergelijking met het aankopen van een caravan. In de meeste gevallen gaat er namelijk een aanzienlijk groter bedrag mee gepaard en zijn er veel meer technische componenten aanwezig. Wij zijn van mening dat de waarde van jouw camper alleen bepaald kan worden door een uitgebreide taxatie, verricht door onze ervaren verkopers hier in Almere. Daarom zullen wij nooit een telefonisch voorstel doen, zonder de camper te hebben gezien. Wij kijken niet alleen naar de staat van de motor, maar controleren zowel het interieur als het exterieur van de camper. Uiteraard is het verstandig het formulier hieronder vast in te vullen. Dit zijn gegevens die wij hoe dan ook nodig hebben en de makkelijkste manier om in contact te komen met één van onze verkopers.

Op basis van hun onderzoek, ervaring en kennis van de huidige campermarkt, bieden ze je een prijs die recht doet aan je camper en de staat waarin deze verkeert. Accepteer je het bod? Dan regelen wij de rest, zoals de verdere afmelding en vrijwaring van je camper.

Jouw caravan of camper verkopen aan ons

Waarom het gemakkelijker, verstandiger en veiliger is om jouw camper of caravan te verkopen aan ons

 1. Jij krijgt van ons snel een eerlijk en weloverwogen prijsvoorstel
 2. Meteen je camper of caravan verkopen zonder te wachten
 3. De inkoop van jouw caravan of camper is snel geregeld
 4. Geen gezeur achteraf
 5. Geen gedoe met de stalling en met heen en weer rijden
 6. Geen “geleur aan de deur”
 7. De betaling wordt direct geregeld, zonder risico’s
 8. Wij regelen alles incl. overschrijving en vrijwaring

De nadelen van het verkopen aan een particulier

Je camper of caravan verkopen aan de particuliere markt lijkt in eerste instantie makkelijker en prettiger dan het in werkelijkheid is. Hier zijn een aantal nadelen die onze klanten zijn tegengekomen die hebben geprobeerd hun caravan of camper zelf te verkopen aan de particuliere markt:

 1. De prijs bepalen van jouw caravan of camper? Als je geen ervaring hebt, dan is het lastig om de juiste huidige marktwaarde van jouw kampeervoertuig te bepalen. Zet je hem te duur online, dan reageert er niemand en kan het maanden duren voordat je in de gaten hebt dat de prijs te hoog is. Vraag je er te weinig voor, dan is je caravan of camper snel verkocht, maar je hebt je zojuist financieel in de vingers gesneden.
 2. Je moet lang, soms maanden wachten. Je wilt zo snel mogelijk jouw caravan of camper verkopen. Wanneer jij hem aanbied aan de particulieren markt moet je vaak een langere periode wachten totdat een serieuze koper zich meld. Dit kan weken, maar soms ook maanden duren.
 3. Onderhandelen. Vaak is het zo dat de potentiele koper nog wil onderhandelen nadat hij het voertuig gezien hebt. Dit kan een vervelend klusje zijn, met het risico dat je op dat moment niet jouw kampeervoertuig verkoopt en alle moeite voor niets is geweest.
 4. In en uit de stalling. Dit is vaak een groot probleem. Ieder particuliere koper wil het kampeervoertuig inspecteren, daarom moet je jouw caravan of camper uit de stalling halen en dat kan niet altijd. Stallingseigenaren zitten hier vaak niet op te wachten. Daarbovenop ben je een hoop tijd kwijt iedere keer dat jij heen en weer moet rijden.
 5. Gedoe achteraf. Stel dat de koper toch een krasje of beschadiging over het hoofd heeft gezien, dan is de kans zeer groot dat hij of zij weer contact met jou opneemt om een stukje geld terug te vragen of om de koop terug te draaien. Dat kan wel eens voor vervelende situaties zorgen.
 6.  De betaling. Dit is altijd weer spannend. Heeft de koper het geld, wil hij of zij het contant betalen of via de bank, gaat er niets fout, is het wel veilig? Niets is zo vervelend als je druk maken over geld en de betaling.
 7. Overschrijven. Hoe doe je dit en waar doe je dit? En moet de koper eerst betalen of schrijf je eerst het kampeervoertuig over?

Daarom is het een stuk prettiger, makkelijker en vooral veiliger om je caravan of camper aan ons te verkopen.

Bied nu jouw caravan of camper te koop aan

Vul meteen het formulier hieronder in en ontvang zo snel mogelijk een inkoopvoorstel

Inkoop

Persoonlijke gegevens

Gegevens Caravan / Camper

km
Back to top