Camper fietsendragers

Voor op de achterwand van de camper

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor op de camper?

Dan bent je bij Cannenburg aan het juiste adres. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het monteren van fietsendragers. Daardoor kun je niet alleen bij ons terecht voor een goed en eerlijk advies, maar ook voor de montage van een fietsendrager voor op je kampeerauto. Wanneer je de fietsendrager door ons laat monteren weet je zeker dat dit zorgvuldig en op professionele wijze gebeurt. Zo kun je met een gerust hart je fietsen meenemen op vakantie. Voordat het zover is, is het belangrijk om te weten welke fietsendrager er geschikt is voor jouw situatie.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een fietsendrager voor de camper?

Er zijn veel eigenschappen waarmee je rekening moet houden als het gaat om de aanschaf van een correcte fietsendrager voor de camper. Heb je elektrische fietsen, dan doe je er verstandig aan een camper fietsendrager uit te kiezen die een behoorlijk gewicht mag dragen. Heb je meer dan twee fietsen, dan zal je een camper fietsendrager uit moeten kiezen die meerdere fietsen mag vervoeren. Let op, hier zitten vaak gewichtsbeperkingen aan vast. Misschien heeft jouw camper openslaande deuren aan de achterzijde? Je leest het al, de correcte fietsendrager uitkiezen is niet zomaar gedaan. Wij raden je daarom ook aan om langs te komen bij ons in de showroom of contact met ons op te nemen. Zo krijg je een correct en opmaat gemaakt advies.

Meerdere manieren om je fietsen te vervoeren op de camper

Bij campers heb je de mogelijkheid om fietsen op vier verschillende manieren te vervoeren:

  • Met behulp van een fietsendrager op de achterzijde
  • Het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak
  • In de garage van de camper

Camper fietsendragers hebben ieder hun voor- en nadelen

Bij een fietsendrager op de achterwand moet je de fietsen hoger optillen dan bij een fietsendrager op de trekhaak. Om dit probleem op te lossen kun je kiezen voor een fietsendrager met lift. Deze zijn ook mét motor bij ons verkrijgbaar. Het nadeel van een fietsendrager op de trekhaak, is dat je de trekhaak niet meer tot je beschikking hebt. Je kunt ook kiezen voor een drager in de garage ruimte, dan hoef je niet zo hoog te tillen en hoef je ook niets extra’s aan te schaffen. De nadelen zijn duidelijk: verminderde bagageruimte. Maar ook de hoogte van het luik zelf is bepalend voor de hoogte van de fietsen die je mee kan nemen.

WELK MERK FIETSENDRAGER?

Bij Cannenburg verkopen wij hoofdzakelijk twee merken fietsendragers: Enduro en Thule. Waarvan Thule op dit moment de enige is die fietsendragers maakt voor de camper. Wij werken met beide merken langdurig samen en hebben hier goede ervaringen mee.

thule fietsendrager achterop pagina link button
Back to top