Camper fietsendragers

Voor op de achterwand van de camper

BENT U OP ZOEK NAAR EEN FIETSENDRAGER VOOR UW CAMPER?

Dan bent u bij Cannenburg aan het juiste adres. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het monteren van fietsenrekken. Daardoor kunt u niet alleen bij ons terecht voor een goed en eerlijk advies, maar ook voor de montage van een fietsendrager voor op uw kampeerauto. Wanneer u de fietsendrager door ons laat monteren weet u zeker dat dit zorgvuldig en op professionele wijze gebeurt. Zo kunt u met een gerust hart uw fietsen meenemen op vakantie. Voordat het zover is, is het belangrijk om te weten welke fietsendrager er geschikt is voor uw situatie.

WAAR DIENT U REKENING MEE TE HOUDEN?

Er zijn veel eigenschappen waarmee u dient rekening te houden als het gaat om de aanschaf van een correcte fietsendrager voor de camper. Heeft u bijvoorbeeld elektrische fietsen, dan doet u er verstandig aan een fietsendrager uit te kiezen die een behoorlijk gewicht kan en mag dragen. Heeft u meer dan twee fietsen, dan zult u een fietsendrager uit moeten kiezen die meerdere fietsen mag vervoeren. Let op, hier zitten vaak gewichtsrestricties aan vast. Misschien heeft uw camper openslaande deuren aan de achterzijde? U leest het al, de correcte fietsendrager uitkiezen is niet zomaar gedaan. Wij raden u daarom ook aan om langs te komen bij ons in de showroom of contact met ons op te nemen. Zo krijgt u een correct en opmaat gemaakt advies.

MEERDERE MANIEREN OM FIETSEN TE VERVOEREN

U heeft bij campers de mogelijkheid om fietsen op vier verschillende manieren te vervoeren:

  • Met behulp van een drager op de achterzijde
  • Door middel van een scooterdrager die gemonteerd wordt aan het chassis van de camper
  • Het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak
  • In de garage van de camper

IEDERE MANIER HEEFT ZO ZIJN VOOR- EN NADELEN

Bij een fietsendrager op de achterwand moet u de fietsen hoger optillen dan bij een fietsendrager op de trekhaak. Om dit probleem op te lossen kunt u kiezen voor een fietsendrager met lift. Deze zijn ook mét motor bij ons verkrijgbaar. Het nadeel van een fietsendrager op de trekhaak, is dat er vaak nog geen trekhaak aanwezig is. Het plaatsen hiervan brengt weer extra kosten met zich mee. U kunt ook kiezen voor een drager in de garage ruimte, dan hoeft u niet zo hoog te tillen en hoeft u ook niets extra’s aan te schaffen. De nadelen zijn duidelijk. Verminderde bagageruimte, maar ook de hoogte van het luik zelf is bepalend voor de hoogte van de fietsen die u mee kunt nemen.

WELK MERK FIETSENDRAGER?

Bij Cannenburg verkopen wij hoofdzakelijk twee merken fietsendragers: Enduro en Thule. Waarvan Thule op dit moment de enige is die fietsendragers maakt voor de camper. Wij werken met beide merken langdurig samen en hebben hier goede ervaringen mee. Wij kunnen ze een gerust hart aan u adviseren. Mocht u interesse hebben in een ander merk, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen gewoon leveren en monteren.

thule fietsendrager achterop pagina link button
Back to top