Bekijk ons magazine op viva  bezoek ons op de viva website     Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op YouTube Volg ons op Instagram
U bevindt zich hier > Campers > Reisblog
Deel dit:

Blog


Een culturele trip door Spanje en Portugal (deel 2)

Spanje
De reis door Portugal zit er voor nu op: tijd om de grens met Spanje weer over te steken. Op weg naar Sevilla, om precies te zijn. Op weg daar naartoe komen we langs enkele prachtige kustplaatsen waar wandelliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Een culturele trip door Spanje en Portugal (deel 2)

De Mezquita-moskee
Vanaf hier trekken we weer wat noordelijker. We zijn inmiddels ruim een maand onderweg en maken ons op voor een bezoek aan Córdoba en de Mezquita-moskee. Prachtig om te zien. Een architectonisch monument door de combinatie van een kathedraal en een moskee. De moskee had de capaciteit om twintigduizend mensen te herbergen en was na de moskee van Mekka de grootste moskee. We reizen van de ene bezienswaardigheid naar de andere, want de volgende stop is in Toledo: een prachtige stad die zelfs een vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft gekregen.

Madrid
Op dag 41 van de rondreis komen we aan in Madrid. Daar verblijven we een paar dagen op een camping in El Escorial, zo’n 30 km boven Madrid. We gaan per bus naar het koninklijk paleis (een prachtige bezichtiging) en maken een stadswandeling naar de Plaza Mayor: een beroemd plein. Er volgt nog een rondrit door de stad met een tussenstop bij het stadion van Real Madrid, (Estadio Santiago) Bernabéu. Tot slot bezoeken we El Escorial: het immense abdijcomplex van Filips II van Spanje en maken we een rondrit door de bergen rondom Madrid.

Pamplona
Met nog een paar dagen rondreis te gaan, trekken we nog een stukje noordelijker. Naar Mendigorría bij de Baskische stad Pamplona, om precies te zijn. De laatste dag reizen we naar Urrugne, bij St. Jean-de-Luz in Zuid-Frankrijk. Hier genieten we ’s avonds van een afscheidsmaaltijd. Daarna worden er e-mailadressen uitgewisseld met medereizigers. Dan scheiden onze wegen en gaat eenieder weer op weg. Richting Nederland, in ons geval.”

Een culturele trip door Spanje en Portugal (deel 2)

Kamperen in 2017
Henny: “We hebben in de afgelopen jaren al veel landen met de caravan bezocht. Zo komen we regelmatig door de Belgische Ardennen en Luxembourg, maar wanneer we op doorreis zijn willen we ook nog weleens een stop maken in de omgeving van het Duitse Würzburg of in Zeven, waar onze dochter en schoonzoon gewoond hebben.

Onze volgende reis in mei 2017 wordt de 42-daagse ANWB Grand tour naar Bulgarije en Griekenland. Dit doen we samen met 18 andere stellen. We vertrekken op 7 mei vanuit Ossiach in Oostenrijk en reizen dan via Slovenië naar Servië, Belgrado, om vervolgens met een gids door te gaan naar Bulgarije en Griekenland. Daar houden we een strandvakantie, op een camping aan zee bij Volos. De reis eindigt met een afscheidsdiner bij het Idromeer. Er gaan vier equipes mee die we kennen van onze rondreis naar Spanje en Portugal, dus dat belooft gezellig te worden. We kijken er nu al naar uit!”

Ultieme kampeerreizen
“De ANWB kampeerreizen zijn voor ons toch wel de ultieme vakantie: alles is verzorgd, de reisleiding is kundig en er is zelfs een technische man aanwezig om te helpen bij eventuele reparaties aan auto en/of caravan. Ook tijdens de excursies is alles prima verzorgd met goede gidsen.

Wij kunnen ieder kampeerliefhebber zo’n reis met de ANWB aanbevelen. Je ziet ontzettend veel. En als je een dag niet mee wil gaan op excursie is dat geen enkel probleem. Niets moet, alles mag! Voor ons heeft reizen met de caravan sowieso de voorkeur. Leve de vrijheid!”

Benieuwd naar de uitzending van Omroep MAX? Je kunt ‘m hier bekijken.