G607 Gaskeuring

Cannenburg helpt u verder

DE G607 GASKEURING

In Duitsland en andere Duitstalige landen zoals Oostenrijk en Zwitserland wordt er naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Dit certificaat is in Duitsland verplicht en houdt in dat de gasinstallatie van de caravan of camper moet worden goed gekeurd volgens de G607 norm. Tevens dient er een logboek aanwezig te zijn die iedere twee jaar van een nieuwe goedkeuringssticker voorzien moet worden. Deze zeer uitgebreide gaskeuring heeft te maken met de wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Beschikt u niet over dit certificaat dan kan het zo zijn dat u een standplaats op de camping geweigerd wordt.

WAAR IS HET CERTIFICAAT TE VERKRIJGEN?

Dit certificaat was voorheen alleen in Duitsland verkrijgbaar. Sinds een paar jaar zijn er een aantal Nederlandse BOVAG camper en caravan bedrijven opgeleid door de Deutsche Flüssiggas Akademie, waaronder Cannenburg Caravans en Campers, de gaskeuring verrichten en het certificaat uitreiken.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

De keuring kan alleen op afspraak uitgevoerd worden en neemt de eerste keer wanneer er een nieuw logboek aangemaakt moet worden veel tijd in beslag. Houd u er rekening mee dat de eerste keer waarschijnlijk het een en ander aangepast moet worden om de gasinstallatie goed gekeurd te krijgen. Dat komt doordat de Nederlandse wetgeving voor de G607 niet helemaal gelijk is aan die van de Duitse wetgeving. De goedkeuring is twee jaar geldig. Na drie keuringen is uw logboek vol en zal er een nieuw logboek aangeschaft moeten worden.

BOVAG onderhoudsbeurt

Wij raden u aan de keuring uit te laten voeren tijdens een BOVAG onderhoudsbeurt, omdat een deel van de gaskeuring ook onderdeel is van de BOVAG onderhoudsbeurt. Daarom ontvangt u van ons een korting wanneer u de controle tegelijkertijd laat uitvoeren.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Gaskeuring tijdens BOVAG onderhoudsbeurt:
Eerste keuring: € 99,-
Vervolgkeuring: € 49,-

Losse gaskeuring:
Eerste keuring: € 149,-
Vervolgkeuring: € 99,-

Nieuw keuringslogboek:
Los logboek: €9,95

HEEFT U VRAGEN OVER DE G607 GASKEURING, DAN KUNT U VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN MET ONS.

WAAROM CANNENBURG?

  • Dé caravan- en camperspecialist van Nederland

  • Alles voor een onbezorgde kampeervakantie

  • Van caravan tot koffiekan; alles op één adres

  • BOVAG en RDW erkend

OFFICIEEL DEALER

Dealer Logo Hobby
Dealer Logo Fendt
Dealer Logo Caravelair

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

Back to top