G607 Gaskeuring

Cannenburg helpt u verder

De G607 Gaskeuring

Wellicht was het u al opgevallen. Sinds vorig jaar wordt er in Duitsland en andere Duitstalige landen zoals Oostenrijk en Zwitserland naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Dit certificaat is in Duitsland verplicht en houdt in dat de gasinstallatie van de caravan of camper moet worden goed gekeurd volgens de G607 norm. Tevens dient er een logboek aanwezig te zijn die iedere twee jaar van een nieuwe goedkeuringssticker voorzien moet worden. Deze zeer uitgebreide gaskeuring heeft te maken met de wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Beschikt u niet over dit certificaat dan kan het zo zijn dat u een standplaats op de camping geweigerd wordt.

Cannenburg Gastank Disselbak Foto

Waar is het certificaat te verkrijgen

Dit certificaat was voorheen alleen in Duitsland verkrijgbaar. Sinds een paar jaar zijn er een aantal Nederlandse BOVAG camper en caravan bedrijven opgeleid door de Deutsche Flüssiggas Akademie, waaronder Cannenburg Caravans en Campers, de gaskeuring verrichten en het certificaat uitreiken.

Hoe gaat het in zijn werk

De keuring kan alleen op afspraak uitgevoerd worden en neemt de eerste keer wanneer er een nieuw logboek aangemaakt moet worden veel tijd in beslag. Houd u er rekening mee dat de eerste keer waarschijnlijk het een en ander aangepast moet worden om de gasinstallatie goed gekeurd te krijgen. Dat komt doordat de Nederlandse wetgeving voor de G607 niet helemaal gelijk is aan die van de Duitse wetgeving. De goedkeuring is twee jaar geldig. Na drie keuringen is uw logboek vol en zal er een nieuw logboek aangeschaft moeten worden.

BOVAG onderhoudsbeurt

Wij raden u aan de keuring uit te laten voeren tijdens een BOVAG onderhoudsbeurt, omdat een deel van de gaskeuring ook onderdeel is van de BOVAG onderhoudsbeurt. Daarom ontvangt u van ons een korting wanneer u de controle tegelijkertijd laat uitvoeren.

Wat zijn de kosten

Kosten gaskeuring tijdens BOVAG beurt:
Vervolgkeuring €49,-
1ste keuring €99,-

Kosten gaskeuring los:
Vervolgkeuring € 99,-
1ste keuring €149,-

 Los nieuw logboek kost €9,95

Heeft u vragen over de G607 gaskeuring dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.

WAAROM CANNENBURG?

  • Alles voor een onbezorgde kampeervakantie
  • Van caravan tot koffiekan; alles op één adres
  • BOVAG erkend

OFFICIEEL DEALER

hobby logo
fendt-logo

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

  • We zijn net terug van de vakantiecheck bij Cannenburg en zijn zeer tevreden.Elly Willemse-Veldhuis
  • Reparatie aan het plaatwerk, door storm een scheurtje. Je ziet er niets van zo mooi gemaakt en een hele goede service. Door pech kon ik hem niet naar de stalling brengen, geen probleem, hij is keurig in de stalling gezet in Almere Buiten.

    Henk Wieland

  • Een prachtige caravan gekocht, goede service en deskundigheid van het personeel. Niks op aan te merken.Ik zou iedereen aanraden daar een caravan of accessoires te kopen.Jacqueline de Groot
  • Cannenburg heeft personeel die weet waar ze over praten en zeer behulpzaam zijn. We zijn ook heel blij met de service die ze leveren. Kortom een aanrader voor een ieder die een caravan wilt kopen!Familie Wolterink
  • De caravan heeft weer een service beurt gehad en twee nieuwe banden. Wij zijn heel tevreden over de service. Kunnen weer met een gerust hart op pad.Ton Weterings
Back to top