Bekijk ons magazine op viva  bezoek ons op de viva website     Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op YouTube Volg ons op Instagram
U bevindt zich hier > Kampeerwinkel > SimPark

SimPark movers & rangeersystemen

SimPark is actief op het gebied van movers voor zowel de recreatie als de professionele markt. Wij bieden voor het parkeren en/of verplaatsen van een caravan of trailer de meest eenvoudige oplossing. De SimPark is qua prijs weliswaar niet de voordeligste mover op de markt, maar wel de enige mover die vervaardigd is van het duurzame materiaal RVS. Door het gebruik van RVS (roestvast staal) is het voor de SimPark overbodig om de mover te bedekken met "plastic kappen" .......wat u ziet is wat u koopt.


De EASYMATIC is de volautomatische versie van SimPark®

De Easymatic maakt gebruik van een jarenlang beproefd hydraulisch systeem die ook toegepast wordt op de cabriolet modellen van o.a. Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo en andere toonaangevende automobielmerken. Dit hydraulische systeem zorgt ervoor dat beide aandrijfrollen gelijktijdig in één vloeiende beweging op de banden worden gedrukt. Iedere fysieke handeling is hierbij overbodig. Het systeem is onderworpen aan een duurzaamheidtest waarbij het 11.595 cycles heeft gemaakt.

Uit de resultaten van de test is gebleken dat er nagenoeg geen slijtage zichtbaar was aan de bewegende onderdelen. De betrouwbaarheid en degelijkheid van de SimPark mover wordt hiermee onderstreept. Het hydraulische systeem wordt door middel van de afstandsbediening, waar ook mee gemanoeuvreerd wordt, geactiveerd.

De Easymatic is voorzien van een unieke wegrijdbeveiliging die het onmogelijk maakt om met aangedrukte aandrijfrollen weg te rijden. Zodra de stekker in de trekhaakcontactdoos zit, zullen de aandrijfrollen automatisch van de banden afgaan.

In het geval van een elektrische storing is het mogelijk, om door middel van een noodklep, het systeem drukloos te maken, zodat de aandrijfrollen terug gedrukt kunnen worden. De hydraulische pomp wordt onder tegen de caravanbodem gemonteerd. Ter bescherming van opspattend water en vuil is de pomp afgedekt door een slagvaste kunststof behuizing.

SimPark heeft verschillende montageplaten in voorraad om de mover op de meest gangbare caravanchassis te kunnen monteren zonder te boren of te lassen.

 

De HANDMATIC is de handmatige versie van SimPark®

Dit type mover maakt gebruik van een verstelbare sleutel om de aandrijfrollen op en van de banden af te halen.

Door de tandheugel/tandwiel constructie is er geen grote fysieke inspanning nodig.

De handmatig bediende SimPark mover is net zoals de Easymatic geheel vervaardigd uit RVS.

 

Onderdelen

De SimPark Sencell accu is gearriveerd in Nederland.

Carmo BV wenste, zoals u gewend bent, niets aan het toeval over te laten en heeft na een langdurige periode van uitvoerig testen en analyseren de eerste exemplaren van de Sencell accu vrijgegeven voor de verkoop.

 

Carmo BV heeft gekozen voor een capaciteit van 30 Ah. De 30 Ah. accu is voldoende voor het aansturen van de SimPark caravan mover (ruim 40 minuten), maar kan tevens prima dienst doen als board accu voor de verlichting van uw caravan. De Sencell accu wordt geleverd met de nodige bevestigingsmaterialen om de accu op professionele wijze te bevestigen in de caravan. Het gewicht van de 30 Ah. accu is slechts 4,2 kg.

De Sencell wordt geleverd met een speciaal aangepaste 8 Ah. lader voor lithium accu’s. In 6 uur tijd is de Sencell accu weer volledig opgeladen. Het gewicht van deze lader bedraagt slechts 900 gr.
De gewichtsbesparing met deze nieuwe Sencell accu is in vergelijking met een traditionele lood/zuur accu ca. 22 kg.

Technische informatie 
Accu type : Li-Fe P04
Capaciteit (Ah) : 30 Ah.
Nominale belasting (A) : 95 Amp.
Piekbelasting (A) : 195 Amp.
Gewicht (kg) : 4,2 kilo
Gewicht lader (kg) : 0,9 kilo
Afmetingen (LxBxH mm) : 175x175x130
   
Beveiligd tegen : Te hoge laadstroom
  : Te hoge laadspanning
  : Te hoge stroomafname
  : Te hoge temperatuur van de cellen
  : Te lage laadspanning
  : Totale ontlading via de polen
Continue gebruik : 40 minuten
Opladen via zonnepaneel : Ja, raadpleeg uw dealer  
Garantie : 24 maanden  
Levensduur : 2000 laad cycli

Opslag
Indien de accu voor een lange periode wordt opgeslagen dan dient men de 3-polige stekker van de oplader uit de accu te trekken en tenminste iedere twee maanden gedurende 2 uur op te laden. Tijdens uw verblijf op de camping, kan de 3-polige stekker verbonden blijven met de accu, mits de oplader voorzien wordt van 220 volt. Lithium accu’s moeten met een geladen capaciteit van 40-60% bewaard worden.

De Sencell accu is beschermd tegen diep ontlading via de polen. De Sencell accu niet opslaan bij temperaturen onder de -10° Celsius. Wij adviseren om de accu op te slaan bij een temperatuur van 0 tot 20° Celsius.

Bijzondere aanwijzingen voor het opladen van de Sencell accu.
Iedere schade als gevolg van onjuist opslaan, opladen of ontladen wordt door Carmo BV afgewezen. Voor het opladen van de Sencell accu mag alleen de bijgeleverde acculader worden gebruikt. Iedere ingreep aan de lader respectievelijk de laadkabel, kan tot ernstige schade leiden. Het opladen via een zonnepaneel is mogelijk.

Het aansluitschema dient echter wel aangepast te worden, raadpleeg uw dealer.
Het opladen via de autodynamo raden wij af.